2017 #andreasgossner blogger, igjen…. 

……også går han bort og gjør et forsøk på noe nytt…….


Comebacket i bloggverden #løpno #runnersworldnor

La oss hoppe frem til august 2017, fortsatt noen måneder til, og allerede idag bestemme seg for hvordan årets sommerferie skal bli akkurat så perfekt som man planlegger den. Like bra med sol, god mat og late dager. Feriebudsjettet gikk som planlagt, til og med noen kroner til overs. Ingen ble solbrent, alle deltakerne på ferien fikk en meget tilfredsstillende opplevelse. 

Alt gikk på skinner. Som regel går ikke alt på skinner….. Men eksemplet over er ikke så feil å ta med seg inn mot løping.

• 

• 

Hvorfor er løping så gøy, og hva er målet?

Å skulle planlegge årets løp, en 10K eller et maraton, der kun PB gjelder. Ganske enkelt på papiret. Veldig enkelt. Og morsomt. Jeg pleier å si at halve moroa er veien mot målet, og med hjemmemekka løpsprogram styrer jeg selv hvor bra det blir. Fra nøkkeløkter m/ fart, intervall og terskeløkter. Langtur, rolige påfyll turer. Jepp, dette går veien. I år virker det rimelig enkelt å fikse den drømmen, egen fremgang og jakten mot seg selv – PB!! 


Et av mine mål for året er å debutere på 100 miles – da må denne 7 miles lange broen krysses…. ☀️🏃☀️🏃

Sjelden går alt på skinner.

Så, la oss snu på det. La oss planlegge løpesopplegg/program slik ferien over ble beskrevet. 

 1. Finn ditt løp og skriv ned målet (tiden?)
 2. Jobb deg bakover
 3. Finn ditt ‘testløp’ der den halve distansen skal testes (formtest)
 4. Fortsett å jobb deg bakover frem til idag
 5. En pekepinn på om målet er realistisk finner du ut i dette eksempelet ved å avdekke status på formen idag og om den formen er god nok i forhold til hvor man burde vært etter å ha regnet seg bakover…..

Resultater, tider, strava, fremgang, jag, utstyr…

For de fleste starter løping ved en tilfeldighet, litt etter litt finner man ut at denne enkle formen for fysisk fostring ikke er så halvgæli. På med sko, løp til du blir sliten og gjenta når man har lyst igjen. 

Å bygge nye vaner tar dog tid. Min erfaring tilsier at man ratt bør ta høyde for 8-10 uker før løping både er blitt en ny vane, samtidig som formen blir bedre. Kroppen bruker tid på å aktivere løpsmuskulaturen. Underveis er sjansen stor for at man både har funnet glede i løpingen, og sin ‘vei’ når det gjelder distanse, fart, utstyr, asfalt/skogen etc. 

Hva så med dette ‘hvorfor løper du‘? Hva gjør at noen gamper av gårde i mange timer i uka? Torsdag 11. mai skal ihvertfall jeg teste det ‘nye gateløpet’ Bislett 800-meter!

• 

Prøv da:-)

Det enkle svaret er selvsagt å prøve selv. Start forsiktig, too much-too fast er ikke et Magnus Carlsen-trekk innen løping. 

Å bli glad i en hobby, for meg er løping en hobby, så handler det mye om å utforske. Variasjon er kanskje en mer dekkende beskrivelse. 

 1. Er du nybegynner så start med ‘gå-løp-gå-løp – noen minutter av hver aktivitet 
 2. Øk tiden på løpsdelen uke for uke
 3. Ikke løp så hardt at du ikke klarer å prate på økta (sånn trening kan du legge inn etter 2-3mnd) 

For meg er løpingen livsnerven. For meg er løpingen en viktig del av hverdagen (ok, ofte tar den nok for stor plass) og å løpe for meg er rett og slett kun en befrielse. Rart? Prøv selv, så kan vi snakkes om disse 8-10 ukene…. 

(I’m that easy to please….)

Resultat og personlig fremgang 

For meg handler en viktig del av løpingen å sette meg mål. Tidsmål, distansemål, løpsdeltakselser, etc. For meg er dette en viktig motivasjon. Jeg konkurrerer 90% mot megselv, resten er tilfeldig fra løp til løp. Men klart, får jeg på et startnummer på brystet og hører startskuddet så er det førstemann til mål! 

‘Du hakke løpt hvis det ikke er logga på Strava’ er vel heller en motegreie enn noe alle tenker på!? Nope, it’s a fact – med glimt i øyet selvsagt. Og jeg logger ALT på Strava. Strava er en app for de som ønsker en form for online treningsdagbok der du også henter ut info om lokasjoner/traséer du har løpt, samtidig som du kan følge andre og deres treninger. Fett. Digg. Jepp, det synes ihvertfall jeg:) 

Jaget etter det beste og kuleste utstyret….??

Jeg elsket lukten av nye løpesko rett-ut-av esken. Å kjøpe seg ‘månedens’ nye par løpesko skjer nok mindre og mindre på innfall, og mer og mer fordi man bare aldri kan få nok løpesko:) For meg er utstyret fordelt mellom motivasjon, behov og jakten på enda litt bedre utstyr for å kanskje hente ett sekund eller to come raceday. 

Topplisten min på utstyr;

 1. Løpesko (Altra og Skechers er gjengangere)
 2. Tights & polotrøye av ull (jepp, ull)
 3. Garmin 920xt (gps klokke)
 4. Injinji tåsokker (aldri noe annet, aldri)
 5. BUFF på hodet (alltid)
 6. Podcast eller Spotify på øret 
 7. Flippbelt m/ iphone rundt livet 
 8. Strava (sære greier) 

Mine mål i 2017

 • Debut på 100miles (i varmen)
 • Berlin maraton (PB seff)
 • Teste Pete Pfitzinger (fordi Lettbent krevde det) 

Men, det absolutt overhengende målet er å forbli skadefri!! 

Andre mål i løpet av året er å forbedre meg på Sognsvann Rundt Medsols, løpe noen nye løp (Sommerløpet i Kristiansand, KristinaLøpet i Tønsberg, NYC Marathon for å nevne noen) 
På fritiden, ehh, på dagtid er jeg så heldig å jobbe med flinke og hyggelige kolleger for Springtime Group – hvor Runner’s World, Trening.no og Springtime Travel er hovedoppgavene som prosjektleder.

Her er noen av mine flotte kolleger rett før vi startet jule-treninga)

Lykke til med løping også i 2017! 

Publisert av

andreasgossner

Yids: COYS!! -digital interaction still a newborn child! Family, Endomondo & Tottenham! Started blogging october 2011. http://www.facebook.com/sheringham

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s