Sannhetens time, en tøff høst er over! #løpno #ultrarunning

Tung høst
Overflødig på jobb etter 4-5 år. Fokuset flyttes. At jeg er flink på krisemaksimering hjalp ikke. Det var ikke mere som skulle til for at fokus fra løpingen ble mindre, kvaliteten sank. Det ble et ork. Joda, jeg humpa inn pluss minus 90-100km/uke. Men jeg hadde ikke noe mål og mening. Så orket jeg ikke stå opp tidlig nok. Morgenøktene forsvant.

IMG_4814.JPG

Kort fortalt gikk jeg inn i et sort hull hva løpetrening angår. Ikke så enkelt å forstå der og da, ikke nå heller – men resultatet ble en svikt på det mentale plan. Treningen til side, da det mentale er en så stor del av ultraløping gikk det ut over de konkurransene jeg deltok i.

* Oslofjordenrundt 110miles ble 55miles
* Halden Ultraintervall ble DNS
* Bislett24timers ble bare piss (løp 2timer)

Hva nå?
Etter at jeg fortsatt ikke helt kan fatte at jeg ikke klarte å hente overskudd og ekstra energi fra løpingen, har jeg tatt beslutningen om å bare legge høsten bak meg. Skjedd er skjedd. Sånn. Ferdig.

Jeg skal finne frem noen nye løpsøvelser, søker og leser blogger/nettsteder for inspirasjon. Grovt sett har jeg allerede lagt en plan. Foreløpig uten innholdet og tidsstyringen. Men strategien er veldig klar.

jeg skal gjøre mer av det som er morsomt, og jeg skal variere mer – pluss alltid to økter med kvalitet/terskel hver uke

Realistisk?
Jeg starter mandag 01.desember. Bruker 3-4 uker med å teste nytt løpeprogram, finpusse øktene. Og, bygge opp ny motivasjon, løpsglede og grunnmuren!!

Når vi skriver 31.12 er planen å løpe Romerike Champagne Ultra 50km, på Sessvollmoen. I januar 2015 er tider, dager, skjema etc klart.

Jeg gleder meg til å ta nye tak, gleder meg til å finne ut av veien videre som løper.

Mål for 2015
Målet skal være å bli sterkere fysisk og mentalt, jeg skal trene veldig spesifikt mot de løpene jeg skal løpe neste år.

I mitt hode; skal jeg bli en god løper må jeg trene på det jeg er god til. Jeg skal med andre ord gå 25år tilbake i tid – da var jeg en habil mellomdistanseløper. Jeg skal ha lengre økter med høyere fart (og flere repetisjoner) enn jeg har hatt de siste årene. Men jeg viker ikke bort fra tommelfingerregelen om 80% rolig, og 20% fart.

Løpeprogrammet – ikke helt klart
Her er et eksempel på to økter jeg skal teste i løpet av desember;

#IKøkt
Oppvarming 10minutter
5min i 5:00 fart
5min i 4:20 fart
5min i 5:00 fart
5min i 4:10 fart
5min i 5:00 fart
5min i 4:00 fart
5min i 5:00 fart
5min i 3:50 fart
5min i 5:00 fart
#mølleøkt

#AGøkt
Oppvarming 10minutter
4 x 1500m (tempo på terskel ca 4:00 fart)
4min joggepause mellom dragene
Rolig nedjogg i ca 10minutter

Den første økten er ikke ny, men jeg har vært på besøk for å få innspill og inspirasjon – hjemme hos Ingrid Kristiansen. Dama er gull!!

IMG_4773.JPG

Løp i 2015
Planene vil bli vurdert i løpet av desember, men jeg er allerede påmeldt 4 løp. TEC200, OsloEccoTrail, StockholmUltra og Ultravasan.
Alle løp bortsett fra TEC er sikre. Men etter kollisjonen i eget hode under Bislett24 må jeg gå noen runder med megselv hvis jeg skal stå på startstreken i en skog utenfor Stockholm i april. Å løpe 322km er galskap, men alt er mulig. Greia er bare at da må jeg legge ned nok og riktig trening.

Ha en fin førjulstid:-)
#løpno

IMG_2490.JPG

IMG_2461.JPG

Publisert av

andreasgossner

Yids: COYS!! -digital interaction still a newborn child! Family, Endomondo & Tottenham! Started blogging october 2011. http://www.facebook.com/sheringham

5 kommentarer om “Sannhetens time, en tøff høst er over! #løpno #ultrarunning”

 1. Hei. tJeg er en newbie på ultra, men har løpt jevnt og trutt i 20 år. Kanskje med samme bakgrunn som deg, med 800m pers på 2.01 o0 og 10 km på 36.51. Jeg skal nå prøve meg på ultradistanser dette året og er påmeldt ultravasan. Du kan lese mer om det på bloggen min. Anyway…

  Jeg ser at du løp ultravasan rett under medaljekravet i fjor. Hva er årets målsetting? Jeg funderer litt på hva jeg skal sette meg. Først tenkte jeg at målet er å fullføre, men ettersom treningen drar seg til kjenner jeg at sluttiden begynner å oppta meg mer og mer…. 9 mil på 9 timer lyser litt opp foran meg. Har du noen tanker rundt dette?

  1. Ultraløping er som regel en lang og dryg affære når det gjelder å nå målene. Tidsmålet ditt er oppnåelig med riktig mengde. Du bør ligge på 100-130km pr uke, der ca 90% er i sone 1. (som ofte pleier å være 6:00-6:30 min/km). Mitt tidsmål i år er nok ikke 9timer. Trolig mellom 9:30 og 9:45timer.

   Løypa består av langt flere småbakker og myrlignende underlag enn jeg ventet meg da jeg løp ifjor. Ifjor løp jeg raskere siste halvdel, da jeg ønsket å løpe i mål med en positiv opplevelse – og helst ikke krabbene og halvskadet:-) Det gikk ok.

   Anbefaler også at i løpet av de siste 3mnd før løpet å legge inn back2back langturer; typ 30-35km to påfølgende dager. Eller 35k på morgenen og 25-30km seint samme dag.

 2. Tøffe tider krever tøffe hoder – og et slikt har du. Kropp og sinn henger sammen, og av og til er ikke engang løpingens terapi nok. Det virker som du har kommet deg på rett spor med blikket opp og frem – på en fornuftig måte. Man må gjerne la seg rive med av mål og drømmer, men man bør ikke over tid la det gå på bekostning av gleden over å løpe. Veien bør være målet i seg selv. Lykke til Andreas, vi ses og snakkes underveis. Klem, Janicke

 3. Når veggen kommer er det hardt og brutalt og fra en uventet kant. Når etablerte strategier i tillegg plutselig ikke lenger funker er det kun en måte å komme seg videre på – å legge veggen bak seg og se fremover. Forkaste ikke-fungerende strategier og finne opp hjulet på nytt. Motivasjon og glede er alfa og omega, finn frem hva som ga gledet og motiverte deg som ung – barnslig glede skal ikke undervurderes. Evalueringsprosessen er du godt i gang med, nå gjelder «kun» å omsette teori til praksis. Jeg er sikker på at du kommer ut i andre enden som sterkere og mer erfaren, både som løper og person. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s