#TEC and the long walk home… #løpno #tec200

Å skulle løpe 200miles er en ufattelig tanke. Spennende, men like fullt så er det lenger enn langt. Ikke for alle, men for Thomas og meg er det langt. 

Dedikasjon og unngå skader
Vi valgte vår vei mot målet som er å fullføre, og veien er å støtte seg på at andre også gjør store fremskritt som feks å komme seg oftere ut og over dørstokken – gjerne med løpesko.

Vi vil prøve å inspirere andre, og håper å hente inspirasjon selv når vi får med oss flere ut å løpe. Gjerne gjennom hele vinteren. Kle dere godt, da er løping i kulda en svært god treningsform.

Løpeprinsippene skal ta oss hele veien
Å løpe lengre enn halv- og helmaraton krever en noe annerledes tilnærming treningsmessig. 

Antall løpeøkter pr uke vil trolig ligge mellom 8 og 14, alt ettersom hvilken periode av planen vi er inne i. Vi skal gjøre det enkelt, det viktigste blir å være skadefri, og løpe sakte nok så vi kan løpe oftere og lengre. 

Et eksempel på en av de tyngre ukene vil se slik ut;

Mandag
AM – ca 20km rolig
PM – ca 15km maratonfart

Tirsdag 
AM – ca 3-4timer løpe-gå-løpe-gå
PM – lett 10-12km joggings

Onsdag 
Rolig 40km 

Torsdag 
Hvile

Fredag
AM – 30km ekstremt rolig
PM – coretrening 

Lørdag 
4-5 timer med skogsløping (løpe-gå-løpe-gå)

Søndag 
AM – ca 12-15km i halvmaraton fart
PM – ca 2:30 timer med svært rolig løpno

Hva driver oss mot uvanlige løp?
Begge elsker å løpe, begge løper fordi vi har blitt glad i denne formen for trening. Og trening er noe vi mener øker livskvaliteten, samt at det nesten er nødvendig for helsa sin del 🙂

Solostunt og felles løpno 🙂
For de som bor i og rundt Oslo ønsker vi  å få trommet sammen til noen få ultratreningsløp hvor tempo er så sakte slik at alle kan være med i 4-6timer.

Stay tuned, og tusen takk for at det allerede er så mange som er med å støtter og følger treningen vår mot #TEC200miles i april 2015!

Her finner du mer om oss og hvem vi halvgamlisene er;

#ThomasStordalen
blogg
insta
twitter
endomondo (trenings-app)

#AndreasGossner
blogg
insta
twitter
endomondo (trenings-app)

Retter til slutt en stor takk til ultrakongen Sondre Amdahl, som har kommet med tips og råd til reisen (løpstreningen de neste 6-7mnd) og han har kvalitetssikret treningsprogrammet vårt. 

Sondre har forøvrig startet med å coache andre ultraløpere, besøk hans blogg her.

 Noen bilder 🙂

IMG_4293.JPG

IMG_4200.JPG

IMG_2868.JPG

IMG_2849.PNG

Publisert av

andreasgossner

Yids: COYS!! -digital interaction still a newborn child! Family, Endomondo & Tottenham! Started blogging october 2011. http://www.facebook.com/sheringham

7 kommentarer om “#TEC and the long walk home… #løpno #tec200”

  1. Treningsprogrammet ser strålende ut. Personlig hadde jeg plusset på onsdagsturen med 2.195 kilometer. I tillegg til at det er Facebook og Twittermateriale føles det bedre og koster lite. 😉
    Huff, 200 miles på drøye to døgn er laaangt.:-)

    1. Det skal bli spennende å komme igang med en så omfattende treningsreise, og ja, to hundre miles er enormt langt. Tenker at det er noe en ikke er 100% klar over før en er langt ut i selve løpet!

  2. Steintøft, jeg heier! Jeg elsker også løping, men har perioder, spesielt på vinteren, hvor jeg synes det er tungt å motivere meg for en langtur. Det hjelper nok veldig å være to om samme mål, men hva er trikset for å klare to relativt lange økter på en og samme dag?

        1. Jeg har i perioder kjørt to økter på tilsammen fire timer minimum en gang i uka. Løsningen for min del har vært kjempespennende lydbøker. Nedturen er om ipoden blir utladet før jeg er ferdig. Da snakker vi styrke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s