8 dager igjen til #Ultravasan 90km

Sommeren har kommet, og gått. Varmen var usannsynlig deilig, jeg elske å løpe når det er varmt. Det går ofte vesentlig saktere og en bør ha med drikke når turen passerer 90 minutter.

Etter skadeoppholdet i mai har jeg løpt bra i juni, greit i juli og lite i august. Jeg har ikke hatt like mange langturer som ønsket, men jeg føler overskuddet er på vei. Overskuddet som skal
ta meg gjennom skogen fra Mora til Sälen på 11-12 timer. Det tar nok såpass med tid. Jeg har absolutt ingen ambisjoner om løpe på under det, allikevel er faren for en rask åpning til stede.

Åpningsfarten vil jeg ikke merke før på tampen av løpet, etter ca 70 km. Det er da det er fint hvis en har klart å åpne på 6:00/6:30 fart, og ikke 4:45/5:00 som en gjør på en 50 km.

IMG_3770.JPG

Siste to lange treningsturer var Kongsvinger Marathon på 3:47 og Røde Huset Backyard Ultra (som ikke ble noen ultra) på ca 40 km. Begge disse løpene gikk på grusveier, skogsstier og hadde flere bakker.
Litt vel mange bakker etter min smak, og heldigvis er det bare èn skikkelig bakke når Vasaloppstraseèn skal løpes lørdag 23. august.

Skovalg….
Jeg er en som er glad i å løpe asfalt. Glad i å løpe en flat løype som bare går på asfalt. Da er valget av løpesko sjeldent vanskelig, i dag løper jeg med #Skechers eller #Altra eller #Virrata 2 (Saucony) og de er ofte 0 dropp sko. Utrolig gode sko, så har du ikke prøvd noen av dem så ta en tur i en løpebutikk og få en testrunde på mølla.

Jeg har likeså godt kjøpt et nytt par løpesko som jeg skal løpe Ultravasan i. Valget falt på Altra The One 2, de er lette, 0 dropp og har en myk såle som minner om Virrata sin fjorårsmodell. I tillegg har de et bredt hus foran til alle tærne, selv når tærne utvider seg og tar større plass så er det god plass helt der foran i skoene. Noe som bidrar til at det er en stund siden jeg har mistet stortå neglen etter et løp.
Hva skal man med tånegler uansett sier jeg…

IMG_3779.JPG

Drikkesekk…
I sommer har jeg testet Tailwind nutrition sportsdrikke, etter tips fra Sondre Amdahl, og den har fungert svært godt. Spesielt på lange løpeturer der det har vært svært varmt. Så i drikkesekken fylles blæra opp med tailwind sportsdrikke. I tillegg vil jeg ha med 5 – 6 gels, 4 -5 nutridrikker (protein) med sjokoladesmak og kanskje sjokolade. Salttabletter vil jeg også ha i sekken. Tar vel en tablett pr time. En fulladet mobiltelefon blir med, min garmin 910xt sitter på armen og muligens havner det en windbreaker-jakke i sekken.

Mat
Jeg gjør det enkelt, jeg spiser det som blir servert og har svært sjelden mageproblemer under slike løp.

Musikk
Jeg har med, men setter ofte ikke på musikk før på slutten av et ultraløp. Alltid greit å ha noe å se frem til hvis (NÅR!!) det blir tungt.

Demoner
-usj… Demonene er de negative tankene som alltid kommer engang etter passering halvveis. Da er det greit å ikke ha åpnet for hardt, og tenke positivt. I tillegg vet jeg at jeg løper langt fordi jeg elsker det!

Tid
Jeg har ingen store forhåpninger om en spesiell tid, bortsett fra å løpe inn godt under sperrefristen på 15 timer.

Løypeprofilen ser grei ut

IMG_3771.JPG

Start
Ca 1 000 løpere fra mange land står på startstreken kl 05:00 i Mora denne lørdagen. Mange fra Norge, og noen av dem kan kanskje klare å kjempe om topp 3 plassering!!

Da kör vi 🙂
😎👍🏃🙏

Og sånn til slutt, jeg har selv valgt å kjøpe meg plass på dette løpet – jeg skal smile hele veien til mål😎🏃🙏
-fordi jeg får ikke penga igjen uansett…

IMG_3783.PNG

Publisert av

andreasgossner

Yids: COYS!! -digital interaction still a newborn child! Family, Endomondo & Tottenham! Started blogging october 2011. http://www.facebook.com/sheringham

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s