Oslo Maraton og ny PB:)

Ny #PB på Oslo Maraton

…å løpe langt og lett, med et smil…

Det er over en uke siden jeg løp over mål foran Rådhuset i Oslo Maraton. Mitt raskeste maraton noensinne, klokket inne på 3:19.09 og en forbedring av tidligere bestenotering med over 27 minutter. Forrige PB, eller bestenotering, kom også i år – under Nordmarka Skogsmaraton. Da ble tiden ca 3:46.00.

Løpet
Oslo Maraton bar preg av en skade jeg fikk da jeg tryna under Telemarks Tøffaste (TT) to uker før. TT er et terreng/fjell ultraløp på 42 eller 81 km. Etter ca 20 km klarte jeg å snuble, jeg er ikke vant med å løpe på tekniske stier, ikke oppover på snaufjellet ei heller på svaberg – så jeg løfter knapt beina. Jeg valgte å starte sammen med alle som håpet å fullføre maraton på 3:30.00. Jeg fant min ballong og sammen med min løpekompis, Rune Tallaksen som tidligere i år vant øl-løpet Mærraølen, var vi klare til start kl 09:43.

Starten:)
Som vanlig gikk det urovekkende lett i starten, selv om jeg hadde valgt å starte raskere enn da jeg perset tidligere i år. Jeg holdt meg fast og ble liggende ved 3:30-ballongen. Tanken var å holde farten frem til passering halvmaraton, for så å se an beina. Passering 15-16 km økte farten litt etter litt. Jeg lå ca 3-4 minutter foran ballongen ved runding 21,1 km, og følte det gikk ok. Jeg økte litt til, og frem mot 30 gikk det greit. Kjente fra tid til annen noe murring i både ribbeina og bak i venstre kne, men det hindret meg ikke der jeg småtrippet rundt i Oslo sine gater.

Tapte tid…
Etter ca 35 km ble bakken opp mot Botanisk hage på Tøyen tung, tyngre enn jeg ønsket i det minste. Jeg mobiliserte krefter for å ikke tape km­-fart, men ser i ettertid at jeg tapte ca 30-35 sekunder per km både på 35., 36. og den 37.ende km. Vel vel. Farten fikk jeg opp igjen da det gjensto 2-3 km, og de siste to gikk det ned mot fire blank på km.

Målgang
Vel i mål på 3:19.09 kom det et stort smil, jeg hadde endelig fått et skikkelig løp i Oslo Maraton. Tidligere bestenotering i Oslo var på 4:06.00 for to(?) år siden, i fjor måtte jeg bryte pga skade etter ca 22 km.

Ikke mange minuttene etter medalje, banan og sportsdrikke dukket det opp en tanke jeg fortsatt går rundt og smiler avJ Når kan jeg løpe sub 3-timer? Neste år. Neste år skal jeg under tre timer på maraton. Men da bør jeg trene mot det, og ikke mot et 100k løp. Årets mål om å fullføre Stockholm Ultra 100k har gjennomsyret mitt treningsregime. Det har vært fokus på å bygge motor, bygge motor og bygge motor. Det vil si 90% (95?) av all min trening, kort eller lang, har foregått i sone 1. Noe som tilsvarer ca 6:00 min/km. Da blir du ikke rask. Men jeg følte meg relativt rask under Oslo Maraton allikevel, så bring on 2:59.00!!

Hva gjenstår av årets sesong?

Vel, den er på langt nær over selv om jeg akkurat i skrivende stund har problemer med en knehase (baksiden av venstre kne) som gjør at jeg ikke kan/vil løpe lengre enn ca 10-12 km per tur.

Det som gjenstår er et treningsøkt av de sjeldent lange, sammen med 10-12 andre løpere skal vi løpe fra Halden til Bislett. En distanse på ca 130 km, og den vil nok ta ca 20 timer. Vi løper fra matstasjon til matstasjon, eller McDonads til McDonalds om du vil. Jepp, det er bra løpefuel der…

Så er det Halden Ultraintervall (8 x 10km i løpet av 24 timer), og avslutningsvis er det Norges lengste julebord – Bislett 24 Hour Indoor Challenge lørdag 30.november – søndag 1.

#løpno

20131001-143610.jpg

Publisert av

andreasgossner

Yids: COYS!! -digital interaction still a newborn child! Family, Endomondo & Tottenham! Started blogging october 2011. http://www.facebook.com/sheringham

6 kommentarer om “Oslo Maraton og ny PB:)”

  1. Utrolig bra løp. Gøy å se at all treningen virker. Gratulerer uendelig mye med ny personlig beste, blir spennende å se n å r du blir en sub 3 løper:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s