Fornebuløpet, GrefsenkollenOpp og 100k på uka #løpno

Fornebuløpet onsdag 29. mai kl 18:30

Et av årets mål er å dukke ned under førti på mila. Kan den gamle hovedflyplassen være stedet? Var det optimalt med mengde forrige uke?

Time will show, rapport fra morgendagens løp kommer…. Og det blir sikkert omtalt i Ukas Forsprang – sendingen på Google Hangout som sendes hver onsdag fra 22:00 – 22:45 med en uformell oppvarming fra ca 21:30. Se sendingen live ved å klikke på Ukas Forsprang her:) 

 

GrefsenkollenOpp gikk lørdag 25. mai kl 14:07

Det var min debut. Jeg visste det var bakkeløp. Jeg kjente det var varmt. Null økter med intervall – verken bakke eller bane – var det jeg fryktet mest. Endelig klarte jeg det jeg har hørt andre snakke om. Start rolig. Problemet med meg som er blitt en ultraløper (snart i hvertfall) er at når du løper 50 eller 100 miles så skal du gå i bratte bakker. Jeg kunne ikke gå hele GrefsenkollenOpp…

Starten gikk, og jeg ble nesten nedløpt. Foran meg falt det flere som faktisk ble nedløpt. Opp igjen, sa jeg til en. Gikk det bra, sa jeg til en annen. Jeg startet nemlig rolig.

En aldri så liten duell var dog på agendaen min. Siri Vilberg, (link til hennes rapport om GrefsenkollenOpp) en sagnomsust dame fra indre Oslo og løpedameguru hadde slått løpekongen og IT-guruen Frode Klevstul i Råskinnet tidligere i år. Jeg hadde ikke anledning til å delta da, men var med nå.

Etter omlag 3 km så jeg boxershortsen til Frode, eller var det en bermudashorts? Okke som, jeg kom nærmere for hver sving og hver bakke. Tøffet meg da jeg løp forbi og skrek noe sånt som «nå går toget» og angret i det jeg sa det. Sorry Frode. Men forbi løp jeg.

Jeg så Siri to svinger senere, men klarte ikke øke tempo. Holdt avstanden til det var 1 km igjen. Tok innpå litt. Så var jeg hakk i hæl. Hadde ikke lært av det jeg skrek til Frode, og flesket til med et «bøøh» til Siri og løp forbi. Hun sa etterpå at hun skvatt, så sorry Siri.

Siste svingene opp til toppen av Grefsenkollen gikk tyngre, tok igjen Joakim også gitt – en kompis som bikket under 40 min på Sentrumsløpet! Kan jeg også klare sub 40 da??! Gikk i mål på ca 22:30 min. Neste år skal jeg sprengåpne….

 

100k med mengde på 1 uke er nådd

Flere sykdomsperioder og skadeavbrekk til tross, nå er jeg der og her skal jeg bli. Målet for en som løper langt er å venne kroppen til mengden, den mengden en skal løpe i lange løp – i ultramarathons. Ikke fart. Ikke i år, det kan vi ta neste år.

i år er det mengde som står på agendaen, og løpemåneden er i mitt hode delt opp i 3 uker med progressiv mengde der den siste av de tre skal over 100k p/uke. På den fjerde uken hvilte han;-)

 

#løpno

 

Publisert av

andreasgossner

Yids: COYS!! -digital interaction still a newborn child! Family, Endomondo & Tottenham! Started blogging october 2011. http://www.facebook.com/sheringham

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s