Søndag 24. juni 2012…

De siste dagene har det vært regn, regn og atter regn! Egentlig ikke så mye å si om det er regn eller ikke, bortsett fra når det regner mer enn vanlig og har gjort det store deler av dagen. Da er motivasjonen mindre enn vanlig, langt mindre. Nå blir det allikevel tur på meg idag, senere idag – må ha noen til å se etter de små før jeg legger i vei.

Blitt noen uker siden siste bloggsak, har mye på hjertet men ofte blir det kortversjonen på twitter i stedet for:)

Jeg har startet å følge Marius Bakken sitt 100 dagers maratonprogram. Det er et program som skal gi en løper mulighet til å fullføre 42,2 km med ca 100 dagers trening. Valget står kun mellom å velge mellomsluttid på alt fra sub 5:00 timer og ned til under 2:45 timer på løpedistansen maraton. Mitt mål er grovt sub fire timer, men egentlig håper jeg å komme meg ned under personlig rekord. I så fall må jeg under 3:40. Jeg har med andre ord valgt å følge et program som er tøft; sub 3:30. Tre timer og ni og tyve minutter på maraton klarte jeg ikke engang da jeg drev aktivt for 15-20 år siden, så jeg har mine tvil om hvor realistisk det er. Men klarer ikke å sette meg mål jeg vet jeg klarer…

Idag er jeg 39 år, blir førti februar 2013, og har brukt mange av mine år på trening. Mest fotball, men fra 15-20 år gammel var det friidrett som fikk mest av tiden min. Fra 25-38 var det mest fotball. Derfor har jeg i år bestemt meg for igjen å satse på løpingen.

Fra 15 år til 19 år gammel… Mine øvelser var; 800m, 1500m, 3000m og 5 og 10 km.

Treningen besto ofte av intervall, kort eller lang. I tillegg var det hyppig konkurranse, enten stevner, gateløp eller terrengløp. Ofte var det ukentlige konkurranser. Jeg likte å konkurrere, både mot andre på min alder men først og fremst mot forbedring av mine egne tider.

Hver onsdag i flere år løp jeg Ertetrimmen, dengang het det K-Joggen, løpet er mosjonsrettet terrengløp for alle som vil løpe, gå eller følge andre. Løpet arrangeres av TFL, et lokalt idrettslag fra Halden. (Tistedalen)

På Ertetrimmen var det mulighet å velge mellom 2 km, 3,5 km og 6 km (nå har det i de senere årene dukket opp en 4,5 km også som jeg aldri har løpt.)

Jeg har kontaktet primus-motor for det enormt gode mosjonsløpet, Terje Jensen, for å høre hvordan det står til med løpet og mosjonstrenden i min oppvekstby Halden. Han forteller at de er igang med den 29de sesongen av løpet, og at de har hatt nesten 3 000 deltakere siden de startet. Sterkt!!

Hva løp jeg på for ca 20 år siden?? Jeg har bedt om hjelp fra Jensen sine utfyllende statestikker, men det var lite pc & mac på den tiden. Det vil derfor ta tid før jeg kan få bekreftet det jeg mener å huske. Følgende tider er med andre ord ikke offisielle, men jeg tror de er relativt riktige;

[tidene under er korrigert 26.062012 etter å ha mottatt korrekt info fra Jensen]

 • 2,0 km      tid:   –
 • 3,5 km      tid:  12:20 min (fortsatt løyperekorden!!)
 • 6,0 km      tid:  22:18 min (løyperek er 19:30 og has av o-løper Petter Thoresen)

Tider jeg idag ikke er i nærheten av, men treningen i år skal legge grunnlag for et hårete mål: jeg skal i løpet av neste år slå disse rekordene!

Jeg vil blogge mer om Marius Bakken sitt 100 dagers maratonprogram, om formutviklingen og en del andre saker som løpesko og lignende.

God sommer!!!

….og følg meg gjerne på twitter:)

Publisert av

andreasgossner

Yids: COYS!! -digital interaction still a newborn child! Family, Endomondo & Tottenham! Started blogging october 2011. http://www.facebook.com/sheringham

6 kommentarer om “Søndag 24. juni 2012…”

 1. Så bra det blir løpetur idag!

  Ja, jeg kan bli din twitterPT, og hasjtaggen kan være #twitterpt 😉

  9 økter pr uke, svært bra Line! Jeg var vel i nærheten da jeg var 18-19 selv, og selv om jeg ønsker meg flere økter er det ikke noe mål å nå helt opp til så mange økter igjen. Skal vi ta mål av oss å få til min 3 økter pr uke? Dvs i praksis si 3-5 økter pr uke, avhengig av nivå på øktene.

  Når du får betalt for en treningsøkt blir jeg nesten misunnelig, det ville vært helt ok for meg – så lenge det hadde med løping å gjøre.

  Motivasjonen min, og kanskje din, bør være å dele opp treningen etter hvilket mål en har og type trening.

  Slik så mine mål ut da jeg startet i mars i år;

  1. Jeg skal i løpet av ca 2 mnd opp på et vist nivå (i mitt tilfelle for å kunne starte på Marius Bakken sitt treningsprogram)
  2. Jeg skal trene løping, korte- og lange turer, intervall og noen ekstremøkter/langturer.
  3. Målet er Oslo Maraton lørdag 22.september og jeg skal (helst) under 3:30 t. Fornøyd med sub 3:40 da det er pers.

  Hva tror du om dette Line?

  1. Ble løpetur i dag ja, og det var faktisk deilig. Jeg har jo egentlig aldri vært fan av å løpe lenger enn 800 meter, noe jeg måtte fra tid til annen siden jeg drev med mangekamp, selv om oppvarmingen kunne være noe lenger. Men det skal sies at det er jo deilig med en joggetur innimellom. Smaken har jo også endret seg og det er jo nå noe mer fristende å jogge 5 km enn å ta 20 drag på 200 meter.

   Når det gjelder mål har jeg jo ingen spesielle ting å jobbe mot, men jeg løp sentrumsløpet for første gang nå i våres og løp på rett over 1 time med vondt kne og lite langdistansetrening. Kanskje jeg skal ha som mål å løpe på 55 min? Mend et er alt for lenge til. Mitt generelle mål er å komme bedre i form og holde den, samt å komme meg ned på 79 kg.

   Å trene minst 3 ganger i uka er uansett et fint tall, som jeg har sett for meg før. Når jeg nå har hund får jeg generelt mye gåtur uansett, men trening er noe annet. Jeg vil i allefall jobbe mot 3 økter i uka, hvorav en er utholdenhet (jogge over 30 min) og en er styrke. Siste kan være en av delene. Det jeg også har begynt med er å finne styrke og intervalløkter i nærmiljøet. Var på en lekeplass med trapper hvor jeg hoppet spenst i trappa. Kunne også tatt litt styrke som pushup, skrå hangups i lekestativet, dips o.l., men det blir en annen dag. Tenker også et prosjekt hvor jeg tar bilde av det jeg gjør til blogg som kan inspirere andre som heller ikke liker å jogge lang hvordan man kan bruke ting rundt seg ute til å trene med.

   Jeg er i alle fall i gang igjen så får vi håpe at jeg klarer å fortsette med det.

   1. Her kommer seint men godt svar;

    Da har vi en plan som så vidt starter å ta form. 3 økter i uken er første mål. En av øktene er jogge ca 30 min, en økt blir styrke og kanskje en skal være løpe-og-gå økt? (gå 5 min, løp 15 min, gå 5 min og løp 15 min – dette er en fin øvelse for å få kroppen til å ikke gå i kjelleren og samtidig tåle treningen over lengre tid.

    En 10 km er fin-fint som mål. Det går et løp lørdag 22.september som heter Oslo Maraton, der er den ene distansen 10K – klar for å melde deg på der and make the commitment? 😉

    #løpno

    1. OK, så skal jeg melde meg på 10K under Oslo Maraton da… Målet er 55 min.

     3 økter blir bra det og forlaget ditt til sammensetning er jo OK. Det med løpe/gå økter kan jo være noe, men da må jeg løpe uten hunden. Jogger som oftest med han men da blir det mange stopp under veis. Men jeg står i alle fall ikke stille da, da er det løpe på stedet, tåhev, knebøy eller vristhopp. 🙂

     Skal på 2 ukers aleneferie til England på søndag og da skal løpeskoene med, noe jeg hadde bestemt meg for for lenge siden. Man får sett mye mer når man tar en løpetur på nye steder, så morgenjoggeturer skal det bli flere av. Begynner med joggetur langs stranda i Brighton på mandag morgen!

 2. Usj, nå fikk du meg til å få dårlig samvittighet…

  Fra å trene 9 ganger i uka da jeg var på treningshøyden på videregående (gikk jo på NTG toppidressgymnaset må vite) er nå treningen mer ett nødvendig onde enn noe jeg gleder meg tll hver dag. Tror jeg fikk en treningsknekk i midten av 20-åra og gikk lei. Uansett blir det mye gåturer med bikkja og noen joggeturer. Prøver også å få til en styrketreningsøkt i uka på FitnessXpress, men ikke alltid lett når det ligger så langt unna og jeg sjeldent får ta bilen… Jeg har også noen treningstimer ukentlig på Vestkantbadet hvor jeg er vannaerobicinstruktør, men det er jo noe jeg MÅ møte opp til, ikke som jeg velger selv (OG jeg får betalt for det).

  Men kanskje jeg skal bli flinkere til å motivere meg selv? Jeg har også mål om å gå ned noen flere kilo, har kommet godt i gang denne våren, men her er det mye mer å hente. Til nå har det gått mest i å ikke å spise så store måltider, ikke spise mellom måltidene og kutte ned på snopen.

  Jeg skal la meg inspirere av deg Andreas og komme meg ut på joggetur i dag!
  Selv om det regner!

  PS: dette bør følges opp – kan du bli min Twitter-PT?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s